- -250,00 ₺



AMBALAJ ŞEKLİ 5 LİTRE PET ŞİŞE
SOGUK SIKIM NATUREL SIZMA
Ekim ayı başlarında zeytinler henüz yeşil iken erken hasat döneminde ozenle yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen 20-25 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşınarak zeytinin kızışmasının dolayısıyla yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.
27 C altında en az su ilavesi ile 2 fazlı sistemlerde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle zeytinyağlarımız sıkılır. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler en üst seviyede tutulur.
Sabah kahvaltılarında çiğ olarak tüketilmesi, salata ve mezelerde, pilav , makarna ,ekmek , pizza ve izgara balık üstüne çiğ dökerek kullanımı tavsiye edilir. Sofralık ve yemeklik için de uygundur.
Afiyetle tüketin...